Dirigent

Lise Helsen

Lise Helsen werd geboren in een muzikaal nest. Op 6-jarige leeftijd startte ze met muzieklessen aan de Academie voor Muziek en Woord Tessenderlo waar ze piano en dwarsluit volgde. Na de lessen aan de muziekacademie besloot ze om naar het Lemmensinstituut te gaan waar ze de opleiding Muziekpedagogie volgde. In tussentijd was ze actief als dirigent bij KL!NK in Herent en in Bocholt stond ze aan de leiding van de Funtunes. Nu is ze werkzaam als leerkracht Muzikale Vorming in de Academie voor Muziek en Woord Tessenderlo, Academie voor Muziek en Woord Mol en de Kunstacademie NoordLimburg. Ze is al jaren actief als muzikant binnen onze vereniging, eerst als fluitiste bij Orbis Musicana en het Joriske. Daarna als pianist en slagwerker bij de Sint-Jorisgilde. Sinds kort is zij vaste dirigent van het ’t Joriske en ook voor een deel van kDOEM.

Maarten Peeters

Maarten Peeters (°1994) is geboren en getogen in Geel. Hij komt uit een gezin vol muzikanten waar hij zo de microbe te pakken kreeg. 
Op 8 jarige leeftijd startte hij de opleiding slagwerk aan de Stedelijke Muziekacademie Woord en Dans in Geel. Hij volgde lessen bij Willy Guns en Luc Goos. Op zijn 16de begon hij zijn studie Tuba aan diezelfde academie bij Dhr Dirk Hannes. 
De Tuba bleek een erg goede keuze te worden want hij starte hier zijn studies mee aan het LUCA Lemmensinstituut te Leuven bij docenten Nick Ost, Bart Van Neyghem en Jean Xhonneux. Deze studie zette hij verder aan het Institut Royal Supérieur de Musique in Namen. 

Maarten heeft als dirigent ervaring als jeugddirigent van de Nieuwe Harmonie in Lommel en als vervangend dirigent in orkesten uit de regio. 
Als Tubist is hij freelance druk bezet in heel Vlaanderen. Hij speelde in de mooiste zalen van Vlaanderen en strand op met het Hulencourt Symphony Orchestra, Youth Orchestra of Flanders en vele anderen. 

Tevens is hij vast spelend lid in de Centrumharmonie in Geel en vaste uithelper bij de Koninklijke Harmonie Peer en in diverse Brassbands. Als docent geeft hij les op verschillende initiaties en muziek kampen in Antwerpen en daarbuiten.